Mexikói csirkecomb (mikróban) recept
A Mexikói csirkecomb (mikróban) hozzávalói:4 csirkecomb
só, pirospaprika, 1 evőkanál olaj
1/2 kávéskanál gyömbér
4 gerezd fokhagyma összezúzva
2 nagy fej hagyma, aprítva
1 zöldpaprika, csíkokra vágva
40 dkg paradicsom, kis kockákra vágva
1 piros paradicsompaprika, csíkokra vágva
1 doboz szemes kukorica
rozmaring
A Mexikói csirkecomb (mikróban) elkészítési módja:
A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat besózzuk és fűszerezzük. 1 perc alatt felmelegítjük az olajat. Belerakjuk a hagymát és a fokhagymát, 2 percig fedetlenül pároljuk. A hagymához keverjük a paprikákat, és a szemes kukoricát. Megfűszerezzük, közé teszünk néhány szál rozmaringot, és rátesszük a csirkecombokat. Szorosan lefedve 70%-os erősségen (350 W) 35 percig főzzük, közben kétszer megforgatjuk a húsokat.
Egy távoli ország ízeit és színeit élvezhetjük benne.
(Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. okt. 8. 23:20
A mexikói csirkecomb (mikróban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.