Rizsescsoki recept
A Rizsescsoki hozzávalói:Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 tojás
3 evők. kakaópor
1 cs. csokoládéízű puding
10 dkg puffasztott rizs
A Rizsescsoki elkészítési módja:
A margarint felolvasztjuk, mikor teljesen felolvadt, belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, a tojások sárgáját, a pudingport és lassú tűznél folyamatos kevergetés közben felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, közben a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához keverjük, majd a puffasztott rizst is beleforgatjuk. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, és a kész masszát beletöltjük. Szeletelés előtt jó pár órára mélyhűtőbe tesszük, mivel ez az édesség kissé lágy állagú, a fagyasztás után könnyebben szeletelhető vizes vékony pengéjű késsel. forrás :http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=26019386
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2009. dec. 2. 14:42
A rizsescsoki elkészítési módja és hozzávalói.