Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zellerrúd tökmagos bundában recept

Zellerrúd tökmagos bundában recept

A Zellerrúd tökmagos bundában hozzávalói:
2 nagyobb zeller,
1 citrom leve,
10 dkg tökmag,
2 tojás,
2 dl tej,
20-25 dkg liszt;

a sütéshez:
bőven olaj;
35 dkg sárgarépa,
1 citrom,
2 evőkanál méz,
kevés finomra vágott petrezselyem


A Zellerrúd tökmagos bundában elkészítési módja:
A megtisztított zellert vágd ujjnyi rudakra és citromos, sós vízben főzd 5 percig, majd csepegtesd le. Daráld meg a tökmag felét (vagy mozsárban törd össze), a répát reszeld le. Verd fel a tojásokat, keverd a tejjel meg a liszttel csomómentesre és add hozzá a darált tökmagot. Forrósítsd fel az olajat. Mártsd a zeller rudakat egyenként a tökmagos masszába, és süsd az olajban aranybarnára. Az olajból emeld ki, papírszalvétán csepegtesd le és forgasd meg a maradék tökmagban. Keverd össze a répát a citrom levével és lereszelt héjával, a mézzel, ízesítsd csipetnyi sóval és borssal. A bundás zellert a répasalátával, petrezselyemmel megszólva kínáld. Párolt rizs is illik hozzá.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zellerrúd tökmagos bundában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook