Zellerrúd tökmagos bundában recept
A Zellerrúd tökmagos bundában hozzávalói:2 nagyobb zeller,
1 citrom leve,
10 dkg tökmag,
2 tojás,
2 dl tej,
20-25 dkg liszt;
a sütéshez:
bőven olaj;
35 dkg sárgarépa,
1 citrom,
2 evőkanál méz,
kevés finomra vágott petrezselyem
A Zellerrúd tökmagos bundában elkészítési módja:
A megtisztított zellert vágd ujjnyi rudakra és citromos, sós vízben főzd 5 percig, majd csepegtesd le. Daráld meg a tökmag felét (vagy mozsárban törd össze), a répát reszeld le. Verd fel a tojásokat, keverd a tejjel meg a liszttel csomómentesre és add hozzá a darált tökmagot. Forrósítsd fel az olajat. Mártsd a zeller rudakat egyenként a tökmagos masszába, és süsd az olajban aranybarnára. Az olajból emeld ki, papírszalvétán csepegtesd le és forgasd meg a maradék tökmagban. Keverd össze a répát a citrom levével és lereszelt héjával, a mézzel, ízesítsd csipetnyi sóval és borssal. A bundás zellert a répasalátával, petrezselyemmel megszólva kínáld. Párolt rizs is illik hozzá.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 13. 11:53
A zellerrúd tökmagos bundában elkészítési módja és hozzávalói.