Pulykamellrolád májjal töltve recept
A Pulykamellrolád májjal töltve hozzávalói:60 dkg pulykamellfilé,
30 dkg csirkemáj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 kiskanál só, őrölt bors,
majoránna,
10 dkg margarin,
2 tojássárgája,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
A Pulykamellrolád májjal töltve elkészítési módja:
A fölaprított vöröshagymát a megolvasztott margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, darabokra vágott csirkemájat, őrölt borssal és majoránnával meghintjük és megsütjük. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk, sózzuk, és belekeverjük a két tojás sárgáját meg a zsemlemorzsát. A pulykamellfiléből tenyérnyi nagyságú, vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, és egyenként megkenjük a májas töltelékkel. Fölgöngyöljük, és kivajazott alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe téve forró sütőbe tesszük. 240°C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kicsomagolva vékonyan fölszeleteljük és párolt gyümölcsökkel vagy csinos gyümölcsfalatkák társaságában, a tálon szépen elrendezzük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 15. 06:52
A pulykamellrolád májjal töltve elkészítési módja és hozzávalói.