Pisztráng mandulával sütve recept
A Pisztráng mandulával sütve hozzávalói:10 db egész pisztráng,
5 dl tej,
3 dkg só,
12 dkg liszt,
15 dkg mandula,
10 adag vajas burgonya.
A Pisztráng mandulával sütve elkészítési módja:
A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása. Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tajből és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését. A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halas-tálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 12. 06:42
A pisztráng mandulával sütve elkészítési módja és hozzávalói.