Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vőfély kedvence recept

Vőfély kedvence recept

A Vőfély kedvence hozzávalói:
20 dkg kakashere,
30 dkg csirkemáj,
40 dkg csirkezúza,
4 db disznófül,
gulyáskrém,
só,
1 kiskanál őrölt bors,
ételízesítő,
majoránna,
pirospaprika,
kömény,
2 db babérlevél,
1 evőkanál zsír,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma.


A Vőfély kedvence elkészítési módja:
A disznófüleket megtisztítjuk, vékony ízekre vágjuk, mint a pacalt szokás. A megolvadt zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felaprózott disznófüleket, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Ha a fül már félpuha, hozzáadjuk a felszeletelt zúzát. Tovább fűszerezzük babérlevéllel, fokhagymával, őrölt köménnyel, majoránnával, csípős gulyáskrémmel, és hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot. Amikor a zúza már puhulni kezd, akkor kerül a bográcsba a máj és a kakastöke. Készre főzés előtt sózzuk meg.

Nem fontos hozzá köret, friss, foszlós kenyérrel is megállja a helyét.
Savanyúságnak csemegeuborka, ecetes paprika illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A vőfély kedvence elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook