Rakott csirkemáj recept
A Rakott csirkemáj hozzávalói:1/2 kg csirkemáj
500 g tészta
3 fej hagyma
só
bors
paprika
gulyáskrém
majoranna
2 dl tejföl
3 dl tej
1 csomag sajtszósz
A Rakott csirkemáj elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágjuk, megpíritjuk, majd belerakjuk a szintén apróra vágott májat. Tovább pirítjuk a hagymával együtt, fűszerezzük (paprika, bors, majoránna, gulyáskrém - só majd a legvégén). Amikor már megfőtt a máj, belekeverünk egy pohár tejfölt. Már csak annyi ideig főzzük, hogy rottyanjon egyet. Időközben kifőzünk egy csomag spagetti tésztát és ezt az elkészült májhoz adjuk, jól elkeverjük, és az egészet egy kivajazott jénai tálba rakjuk, majd a tetejét leöntjük egy csomag - 3 dl tejben elkevert - sajtszósszal (bár ennek elhagyásával is remek az étel, de így jó zaftos lesz). Aztán az egészet sütőben 30 percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. jún. 21. 11:40
A rakott csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.