ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY recept
Az ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY hozzávalói:1 literhez:
100 dkg darabolt, kimagozott alma
25 dkg darabolt, hámozott sárgabarack
10 dkg durvára tört dió
20 dkg mazsola
15 dkg barna cukor
1 kiskanál gyömbérpor
2 kiskanál só
1 gerezd összevágott fokhagyma
2 db összevágott, közepes méretű vöröshagyma
¼ kiskanál cayenni bors
2 és fél dl borecet
Az ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY elkészítési módja:
1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még 20 percig a tűzön hagyjuk. 2. Ekkor a cukrot is beleöntjük, és fedő nélkül, kevergetve 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük. 3. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni, és legalább 2 hétig állni hagyjuk, mielőtt kinyitnánk.
Burgerekhez kitűnő ízesítő!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 27. 21:38
Az alma-sÁrgabarack-diÓ chutney elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.