Sárgabarackos tejszínes csirkeragu recept
A Sárgabarackos tejszínes csirkeragu hozzávalói:4 főre:
35 dkg csirkemell filé,
1 ek olíva olaj,
1 ek vaj,
só,
tört színes bors,
2 ek méz,
40 dkg sárgabarack (édesebb de ne túl puha), bazsalikom (friss vagy szárított),
1,5 dl narancslé,
3 dl tejszín,
1 ek kukorica keményítő, (növényi főző tejszínkrém is lehet),
fahéj
A Sárgabarackos tejszínes csirkeragu elkészítési módja:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, majd a olajon és a vajon megpirítjuk kifehéredésig. Szórjuk meg szárított bazsalikommal, majd adjuk hozzá a mézet. TIPP: Ha friss bazsalikomot használunk, akkor azt csak a végén adjuk a raguhoz aprítva. Kicsit karamellizáljuk. A barackokat magozzuk ki, majd vágjuk vékonyabb csíkokra. Adjuk a húshoz, és 2-3 percig süssük együtt. Először a narancslevet adjuk hozzá. A keményítőt keverjük ki a tejszínnel, és szintén öntsük hozzá. Forraljuk be. Ha túl sűrű lenne a szósz, 1/2-1 l vízzel hígíthatjuk. A végén ízlés szerint fahéjjal ízesítsük. Rizsköret illik hozzá. TIPP: Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor barna rizst pároljunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 25. 19:14
A sárgabarackos tejszínes csirkeragu elkészítési módja és hozzávalói.