Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgabarack krémleves recept

Sárgabarack krémleves recept

A Sárgabarack krémleves hozzávalói:
90 dkg sárgabarack
2,5 dl víz
1 db kis doboz (175 gr) natúr joghurt
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz, ha szükséges


A Sárgabarack krémleves elkészítési módja:
A barackokat mosd meg, csepegtesd le, majd szedd ketté. Tedd egy fazékba, add hozzá a vizet, a fahéjat és a szegfűszeget. Tedd fel főni. Körülbelül 15 perc alatt a barack teljesen megfő. Egy botmixer segítségével, turmixold össze, és adagold hozzá a natúr joghurtot is. Ha igazán érett barackból készíted, nem fog kelleni hozzá a méz, de azért kóstold meg. Ha kihűlt, tedd hűtőbe 2–3 órára. Jól lehűtve a legfinomabb. Készíthetsz hozzá habgaluskát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgabarack krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook