Tojáslikőrös húsvéti torta recept
A Tojáslikőrös húsvéti torta hozzávalói:10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő
4 tojás
15 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
2 dkg kakaópor
5 dkg reszelt étcsokoládé
Töltelékhez:
6,5 dl tejszín
2,5 dl tojáslikőr
2 zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
4 lap zselatin (1 lap kb. 3 g)
2 dkg natúr pisztácia
Díszítéshez:
cukorvirág
tojás alakú drazsé
A Tojáslikőrös húsvéti torta elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kanál hideg vízzel habbá verjük, beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és az étkezési keményítővel, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk a finomra reszelt étcsokoládét. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 35 percig sütjük. Ha kihűlt, keresztben három lapra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, feloldjuk, és a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt habbá verjük. Közben beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A habot apránként a dermedő zselatinhoz vegyítjük, majd hideg helyre állítjuk. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenjük. Rátesszük a középső lapot, megkenjük a krém egynegyedével, és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük, végül nyomózsákból díszítést nyomunk a szélére. Durvára vágott natúr pisztáciával, továbbá cukorvirágokkal, tojásdrazséval díszítjük
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 11. 19:59
A tojáslikőrös húsvéti torta elkészítési módja és hozzávalói.