Húsvéti (keksz)tojás recept
A Húsvéti (keksz)tojás hozzávalói:50 dkg darált háztartási keksz
1 ek. kakaó
2 ek. rum
20 dkg porcukor
kimagozott meggybefőtt
és baracklekvár
csokis tortadara
A Húsvéti (keksz)tojás elkészítési módja:
A szilárd hozzávalókat összedolgozunk. A lekvárt csak fokozatosan adjuk hozzá, hogy gyúrható legyen. Kimagozott meggybefőttet egyenként a masszába burkoljuk, és tojásalakot formálunk belőle. Ezeket étcsokis és tejcsokis tortadarába hempergetjük. Felváltva teszük tányérra, hogy mutatósabb legyen. Ha túl friss, nagyon ropog a tortadara, de ha egy napos, már túlolvadt. Meg kell találni a helyes középutat. A legjobb a 4-5 órás elkészült tojás.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 6. 19:37
A húsvéti (keksz)tojás elkészítési módja és hozzávalói.