Aszalt szilvás rétes recept
45 perc
Az Aszalt szilvás rétes hozzávalói:
1 csomag réteslap
15 dkg zabpehely
20 dkg aszalt szilva
3 dl rostos szilvalé
25 dkg tehéntúró
2 tojás
4 evőkanál olaj
ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes) csipetnyi só
Az Aszalt szilvás rétes elkészítési módja:
A töltelékhez a zabpelyhet tálba szórom, ráöntöm a szilvalevet és a felvert tojásokat. 20 percig hagyom állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforralom, és fedő alatt 5 percig főzöm. Ezután kimagozom, és csíkokra vágom. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadom az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverem, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítem. A réteslapokat szétszedem. Kettőt nedves konyharuhára teszek, egy evőkanál olajjal megkenem, majd a töltelék félét a szélére, egy csíkban felkenem. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarom, és kikent sütőlapra teszem. A tetejét is megolajozom. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Előmelegített, forró sütőben 13-15 percig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2009. ápr. 6. 10:33
Az aszalt szilvás rétes elkészítési módja és hozzávalói.