Feketeerdő krém kehelyben recept
A Feketeerdő krém kehelyben hozzávalói:2 ü. kimagozott meggybefőtt,- díszítéshez félretenni 24 db szép szemet
3 ek. étkezési keményítő
1 db citrom
1 db narancs
2 + 4 ek.porcukor
1 rudacska fahéj
8 dkg csokoládé
25 dkg mascarpone sajt
1 cs. van.cukor
1/4 k.kan.mézeskalács fűszer
3 dl tejszín
8 e.kan. tojáslikőr
A Feketeerdő krém kehelyben elkészítési módja:
Az étkezési keményítőt elkeverni simára 8 e.kan. befőttlével. A narancs reszelt héját,a fahéjat, és a citrom héjából 2 ujjnyit a többi befőttléhez adni, és 2 e.kan. cukorral 3-4 percig forralni. Az étkezési keményítővel elkeverve még 1 percig főzni, sűríteni. A citromhéjat és a fahéjdarabot kivenni. Lazán beleforgatni a meggyet, hagyjuk kihűlni. A csokoládéból készítsünk forgácsot. A mascarponét 4 e.kan. porcukorral, a van. cukorral és a mézesfűszer-keverékkel habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, kíméletesen a mascarponéhoz adjuk, kanalanként hozzáelegyítjük a tojáslikőrt, végül 2 e.kan. kivételével a csokiforgácsot. 8 kehely aljára símítunk 2-2 e.kan. meggykrémet. A tejszínkrémet nyomózsákkal 1-1 rétegben rányomjuk, majd ismételjük a rétegeket,ameddig tart az anyag. Tetejét csokiforgáccsal, meggyszemekkel díszítjük. A díszítést variálhatjuk ostyával, rolettivel is, tetszés szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2007. febr. 25. 18:47
A feketeerdő krém kehelyben elkészítési módja és hozzávalói.