Citromkrémes szelet recept
A Citromkrémes szelet hozzávalói:Tésztához
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 dl tej
Krémhez
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
fél citrom leve
15 dkg margarin
A Citromkrémes szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a tésztába. Margarinozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 20 percig sütjük. A citromkrémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és gőz felett verjük tovább. A fél citrom levét csöpögtetve keverjük hozzá. A krémet lehűtjük, közben a vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A megtöltött süteményt szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. márc. 29. 19:58
A citromkrémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.