Konyakmeggyes szelet recept
A Konyakmeggyes szelet hozzávalói:Tésztához:
30dkg liszt, fél cs. sütőpor, 1ek kakaópor, 5dkg cukor, 5dkg RAMA margarin, 2 tojássárgája, 1.5dl tej
Piskótához:
6 tojás, 6ek cukor, 6ek finomliszt
Krémhez: 4ek liszt, 5dl tej, 25dkg RAMA margarin, 20dkg porcukor, 2-3 kiskanál konyakmeggy-aroma, 1ü (7dl) magozott meggy.
Tetejére csokimáz
A Konyakmeggyes szelet elkészítési módja:
A tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes sütőlemezen két lapot sütünk belőle. A piskótához, a tojássárgáját a cukorral elektromos habverővel krémesre felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Konyakmeggy-aromával ízesítjük. A kihűlt piskótát 2cm kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítjuk, a másik tésztalappal beborítjuk. Tetejére csokimázat teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2010. márc. 26. 20:17
A konyakmeggyes szelet elkészítési módja és hozzávalói.