Lambada szelet recept
A Lambada szelet hozzávalói:Tésztához
6 tojás
30 dkg cukor
19 dkg liszt
1/2 sütőpor
2 kiskanál kakaó
Krémhez
1 kocka margarin
15 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
kevés rumaroma
3 dl tej
1 cs. vaniliapudingpor
A Lambada szelet elkészítési módja:
6 tojás sárgáját, 6 evőkanál melegvízzel és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből felvert habot, a sütőporral elkevert lisztet. Kikent sütőformába öntjük a massza 3/4 részét, a maradékba kakaót keverünk és elszórtan a sárga masszára kanalazzuk. Úgy sütjük mint a piskótát szokás. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben felfőzzük és hagyjuk kihülni. A margarint a cukorral és a vaniliáscukorral kikeverjük. Ha kihült a puding a két masszát jól összekeverjük. Megtöltjük vele a kihült, kettévágott piskótatésztát. Egy kevés krémet meghagyunk, kakaót keverünk bele és bekenjük a megtöltött piskóta tetejét. Kókuszreszeléket szórunk rá díszítésnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: betti 50, 2009. nov. 24. 19:06
A lambada szelet elkészítési módja és hozzávalói.