Fahéjas császármorzsa recept
45 perc
A Fahéjas császármorzsa hozzávalói:
3 tojás
pici só
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csésze tej
1 csésze búzadara
1 dl étolaj
2 kk. fahéj
1/2 csomag mazsola
A Fahéjas császármorzsa elkészítési módja:
A mazsolát vízbe áztatom.A 3 tojás sárgáját kevés sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverem. 1 csésze tejet adok hozzá, majd az 1 csésze búzadarát. Állni hagyom, amíg jól megduzzad, ez kb. 20 perc. Hozzáadom a fahéjat,mazsolát és a tojások felvert habját. Kb. 1 dl olajban, sokszor megkeverve morzsára pirítom, savanykás lekvárral tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bettus08, 2011. márc. 28. 23:05
A fahéjas császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.