Gyümölcsös joghurtital recept
10 perc
166 kcal
80 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs (kivi,barack,eper,málna,ananász)
1,5 l tej
5 dl natúr joghurt
méz (ízlés szerint édesítésre)
A Gyümölcsös joghurtital elkészítési módja:
Ha friss gyümölcs akkor mossuk meg csepegtessük le,pucoljuk meg,magozzuk ki attól függően mi az. Tegyük a hozzávalókat a méz kivételével egy nagy tálba vagy fazékba.Turmixoljuk össze a hozzávalókat.Kiskanállal kóstoljuk meg elég édes-e. Ha nem akkor tegyünk hozzá mézet.Ismét turmixoljunk rajta.Ha már elég édes akkor poharakban tálaljuk szívószállal iható.
Érett vagy túl érett gyümölcsöket használjunk kevesebbet kell édesíteni.
2 l-es ásványvizes palackba átöntve hűtőben tároljuk.
Barackkal és málnával kipróbáltam,nagyon finom.
Hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.
Kategória: Turmixok receptjei
A receptet beküldte: bettus08, 2011. ápr. 8. 11:39
A gyümölcsös joghurtital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.