Joghurtos tortácskák recept
A Joghurtos tortácskák hozzávalói:Hozzávalók
1 nagy pohár natúr joghurt
1 csomag étkezési zselatin
3 dl főzőtejszínt (20 %-os)
cukor ízlés szerint
fagyasztott, bogyós gyümölcs
A Joghurtos tortácskák elkészítési módja:
Elkészítés Egy nagy pohár natúr joghurtot 1 csomag étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntjük a 3 dl főzőtejszínt. Hozzáadjuk a cukrot, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük. Vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez, így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk. Vízzel kiöblített szilikon muffin formákba, vagy más, folpack fóliával kibélelt formába kanalazzuk a joghurtos keveréket úgy, hogy közben a kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórjuk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tippek
Friss gyümölccsel, lekvárral, vagy keksszel tálalhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 8. 08:19
A joghurtos tortácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.