Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos tortácskák recept

Joghurtos tortácskák recept

A Joghurtos tortácskák hozzávalói:
Hozzávalók

1 nagy pohár natúr joghurt
1 csomag étkezési zselatin
3 dl főzőtejszínt (20 %-os)
cukor ízlés szerint
fagyasztott, bogyós gyümölcs


A Joghurtos tortácskák elkészítési módja:
Elkészítés Egy nagy pohár natúr joghurtot 1 csomag étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntjük a 3 dl főzőtejszínt. Hozzáadjuk a cukrot, illetve a felengedett gyümölcsök levét is hozzákeverhetjük. Vagy az egész joghurtos keverékhez, vagy csak egy részéhez, így akár tarka joghurttortákat is alkothatunk. Vízzel kiöblített szilikon muffin formákba, vagy más, folpack fóliával kibélelt formába kanalazzuk a joghurtos keveréket úgy, hogy közben a kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórjuk bele, de nem keverjük el. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tippek

Friss gyümölccsel, lekvárral, vagy keksszel tálalhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos tortácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.