Fahéjas kuglóf 2 recept
90 perc
A Fahéjas kuglóf 2 hozzávalói:
25dkg margarin
25 dkg cukor
4 tojás
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
2 ek. porcukor
1 csipet só
ízlés szerint fahéj (kb. 2 kk.)
A Fahéjas kuglóf 2 elkészítési módja:
Kézi robotgéppel a puha margarint a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval.Hozzáadjuk a fahéjat. 4-5 adagra osztjuk a liszt keveréket, felváltva a tejjel, beledolgozzuk a margarinos masszába Először kevés lisztet öntünk a masszába, elkeverjük, ezután kevés tej következik. Ezt felváltva ismételjük míg a liszt és a tej el nem fogy. Csak annyi folyadékot keverjünk a tésztához, hogy ne legyen túl folyékony! A kevert tészta akkor jó ha sűrű, az a massza nem esik le a keverőbetétről. A sütőt 200° C –ra előmelegítjük. A mazsolát leszárítjuk és a masszába szórjuk. A kuglóf formát kikenjük margarinnal. A tésztát bele simítjuk a sütőben kb.: 60 percig sütjük. Alufóliával takarjuk le a tetejét akkor nem ég meg. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e. Ha ragad a tűre akkor még tovább sütjük. Sütés után néhány percig hűlni hagyjuk a formában majd rácsra borítjuk. Tálaláskor porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bettus08, 2011. márc. 30. 14:16
A fahéjas kuglóf 2 elkészítési módja és hozzávalói.