Édes alma recept

Az Édes alma hozzávalói:
4 nagy golden alma
10 dkg füge
5 dkg mandula
3 dkg vaj
5 dkg méz


Az Édes alma elkészítési módja:
Az almák magházát kivájjuk,úgy hogy az almák alja zárt maradjon.Az így keletkezett üreget kimélyítjük és megtöltjük az apróra vágott füge és a meghámozott feldarabolt mandula keverékével.Tűzálló tálat kivajazzuk,beleállítjuk az almákat és leöntjük 3 evőkanál vízzel összekevert mézzel.Közepesen meleg sütőben 25perc alatt sütjük.(sütés alatt néhányszor meglocsoljuk a mézes vízzel.)Ha kész azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook