Aszalt gyümölcsös csokis kevert recept
Az Aszalt gyümölcsös csokis kevert hozzávalói:5 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1 citrom leve
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 sütőpor
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárga- és őszibarack, szilva, mazsola, áfonya stb.)
15 dkg dió, mogyoró, mandula
disznózsír
zsemlemorzsa
az öntethez:
12 dkg porcukor
12 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál keserű kakaó
Az Aszalt gyümölcsös csokis kevert elkészítési módja:
A nagyobb gyümölcsöket, magvakat apróra vagdaljuk, a tojásokat, margarint, porcukrot, sót, citromlét habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, a gyümölcsöt, magvakat és jól kizsírozott prézlizett tepsibe terítjük (ha szilikonos tepsink vagy sütőpapírunk van, ez elmaradhat). Lapos kanállal elegyengetjük. Világos barnára megsütjük. Az öntethez a margarint, cukrot tejet, kakaót állandó keverés mellett felfőzzük és egyenletesen a kisült tésztára locsolgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 27. 20:19
Az aszalt gyümölcsös csokis kevert elkészítési módja és hozzávalói.