Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aszalt gyümölcsös csokis kevert recept

Aszalt gyümölcsös csokis kevert recept

Az Aszalt gyümölcsös csokis kevert hozzávalói:
5 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1 citrom leve
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 sütőpor
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárga- és őszibarack, szilva, mazsola, áfonya stb.)
15 dkg dió, mogyoró, mandula
disznózsír
zsemlemorzsa

az öntethez:
12 dkg porcukor
12 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál keserű kakaó


Az Aszalt gyümölcsös csokis kevert elkészítési módja:
A nagyobb gyümölcsöket, magvakat apróra vagdaljuk, a tojásokat, margarint, porcukrot, sót, citromlét habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert réteslisztet, a gyümölcsöt, magvakat és jól kizsírozott prézlizett tepsibe terítjük (ha szilikonos tepsink vagy sütőpapírunk van, ez elmaradhat). Lapos kanállal elegyengetjük. Világos barnára megsütjük. Az öntethez a margarint, cukrot tejet, kakaót állandó keverés mellett felfőzzük és egyenletesen a kisült tésztára locsolgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aszalt gyümölcsös csokis kevert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook