Meggyes máktorta recept
A Meggyes máktorta hozzávalói:5 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
70 dkg meggy vagy magozott meggybefőtt
10 dkg kristálycukor
20 dkg darált mák
1 citrom leve
csipet só
25 dkg rétesliszt
1 evőkanál finomliszt
disznózsír
zsemlemorzsa
porcukor a tetejére
A Meggyes máktorta elkészítési módja:
A meggyet kimagozzuk, kristálycukorral elkeverjük, hagyjuk állni egy óra hosszat, többször megkeverve, majd kinyomkodjuk. Ha befőttel készítjük, leszűrjük és fakanállal óvatosan nyomjuk ki belőle a levet, hogy a gyümölcsök szép egyben maradjanak. A tojások sárgáját a margarinnal, porcukorral, sóval, a citrom levével habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, adagonként a réteslisztet és a mákot. Disznózsírral jól kikent, prézlivel megszórt tortaformába simítjuk, a gyümölcsöt liszttel megszórva belenyomkodjuk. Amennyiben szilikonos tortaformát vagy sütőpapírt használunk, elmaradhat a zsír és a zsemlemorzsa. Forró sütőbe toljuk, közepes tűzön megsütjük. Sütési idő 45-50 perc. Még melegen porcukorral megszórjuk, hidegen szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 25. 17:59
A meggyes máktorta elkészítési módja és hozzávalói.