Tepsis palacsinta (meggyes) recept
30 perc
450 kcal
4 személyre:
4 tojás
4 evőkanál finom kristálycukor
2dl tej
7 evőkanál liszt
2 evőkanál ásványvíz
1 üveg meggybefőtt(magozott)
3dkg mandulapehely
4 gombóc vaniliafagyi
porcukor
tepsibe sütőpapír és margarin
A Tepsis palacsinta (meggyes) elkészítési módja:
kb 37×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,és a sütőbe toljuk,melyet 200 fokra előmelegítjük.Robotgéppel a tojásokat kikeverjük,beleszórunk 2 evőkanál cukrot és krémesre kidolgozzuk.Belevegyítjük a tejet,evőkanalanként beleszórjuk a lisztet,végül az ásványvizet.Tepsit kivesszük,és a forró sütőpapírt megkenjük margarinnal és ráöntjük a masszát,majd eloszlatjuk rajta a meggyet és kb.12 perc alatt megsütjük.A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük,a maradék cukorral meghintjük és a sütöpapír segítségével feltekerjük.A megpiritott mandulapehellyel és a porcukorral megszórjuk,felszeleteljük és 1-1 gombóc fagylalttal tányérokra tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szil07, 2008. jan. 21. 16:35
A tepsis palacsinta (meggyes) elkészítési módja és hozzávalói.