Őszibarackkrémes torta recept
Az Őszibarackkrémes torta hozzávalói:Hozzávalók kb. 16 szelethez:
- 12.5 dkg margarin
- 20 dkg kekszmorzsa
- 1.5 tasak zselatin (15 g)
- 1 üveg őszibarack befőtt
- 40 dkg mascarpone
- 5 dl kefír
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak szítelen tortabevonó zselé
- 2.5 dl baracklé
Az Őszibarackkrémes torta elkészítési módja:
Előkészítés: Kikenjük kevés margarinnal a tortaformát. Ha csak kekszünk van, morzsásra összetörjük. Elkészítés: 1. A margarint felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, egy csipet sóval, belenyomkodjuk a forma aljára, és hidegre tesszük. 2. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk és állni hagyjuk. A barackot lecsepegtetjük, 125 ml levet felfogunk. Ebből 1 dl levet, a mascarponét, a kefírt, 7.5 dkg cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. A zselatinra öntjük a maradék 25 ml baracklevet, felforraljuk, elkeverjük kevés krémmel, majd visszaöntjük az egész krémbe, és alaposan összedolgozzuk. 3. A krém felét a formába simítjuk, és 10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután 2 fél barack kivételével a többit elfelezzük, ráborítjuk a krémre. A maradék krémet átkeverjük és a barackokra simítjuk. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. 4. Másnap kivesszük a hűtőből, és 10 percig állni hagyjuk. A tortabevonó zselét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a maradék cukorral és a baracklével. A zselét a tortára öntjük, és kb. 30 percre hidegre tesszük. 5. A félretett barackokat kis gerezdekre vágjuk, a szeletek helyét kijelölve feldíszítjük vele a torta tetejét, és szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Prügi, 2008. jan. 21. 13:30
Az Őszibarackkrémes torta elkészítési módja és hozzávalói.