Epres túrótorta sütés nélkül recept
Az Epres túrótorta sütés nélkül hozzávalói:Hozzávalók 16 szelethez:
# 18 dkg édes kétszersült
# 3 evőkanál méz
# 15 dkg vaj
# 2 csomag zselatin (20 g)
# 50 dkg eper+8 szép szem a díszítéshez
# 30 dkg túró
# 4 evőkanál cukor
# 5 dl tejszín
# 2 habfixáló
# 2 evőkanál vágott pisztácia
#
Az Epres túrótorta sütés nélkül elkészítési módja:
Előkészítés: A kétszersültet lereszeljük vagy összetörjük. Lapos tálra állítjuk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalát. Elkészítés: A kétszersültet összedolgozzuk a mézzel és a vajjal, és belenyomkodjuk az előkészített tál aljára. Hidegre tesszük. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az epret megtisztítjuk megmossuk, és összeturmixoljuk. A túrót áttörjük, összekeverjük az eperturmixszal és a cukorral. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és az epres túróval összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a masszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és 3-4 órára behűtjük. Tálaláskor levesszük a forma oldalát, a tortát megszórjuk a pisztáciával, és eperszemekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 285 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. jún. 10. 08:24
Az epres túrótorta sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.