Tojásos sonkapástétom 1. recept
60 perc
713 kcal
60 dkg füstölt sonka
12 vékony szelet bacon
7 tojás
2 zsemle
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1,5 dl tejszín
só
őrölt bors
A Tojásos sonkapástétom 1. elkészítési módja:
1. Három tojást főzzön keményre, hámozza meg. A sonkát, a főtt tojásokat, a megtisztított kaliforniai paprikát és a vöröshagymát, a zsemlét vágjakockára. Adja hozzá a nyers tojásokat, a zúzott foghagymát és a petrezselymet, sózza, borsozza, végül jól keverje el benne a tejszínt is. 2. A baconszeletekkel béleljen ki 6 kis hőálló tálat vagy egy közepes hőálló edényt, töltse bele a masszát, és 180 C-fokra előmelegített sütőben süsse 30-35 percig, majd hagyja kihülni és borítsa ki a formából. 3. A kis formákat tegye tányérra (a nagyobb formában készültet előbb szeletelje fel), és ízlés szerinti zöldsalátákkal, rózsaborsos hollandi mártással tálalja.
Mutatós. Húsvétra.
A hollandi mártás készítése, ha valaki nem tudja: Keverjen habosra gőzfürdőben 4 tojássárgáját 2 dl tejszínnel, kis adagokban adjon hozzá 10 dkg puha vajat, és sűrítse be. Sóval, citromlével és rózsaborssal ízesítse. Tálalás előtt készítse el, mert a mártás az állástól összeesik.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 8. 16:41
A tojásos sonkapástétom 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.