Rozmaringos tarja zöldségágyon recept
A Rozmaringos tarja zöldségágyon hozzávalói:50 dkg sertéstarja csont nélkül
4 nagy sárgarépa
1 konzerv kukorica
20 dkg zöldborsó
30 dkg barna csiperkegomba
1 kaliforniai paprika
20 dkg füstölt sajt
20 dkg füstölt fehér szalonna
1 ek mangalica zsír
friss rozmaringlevelek
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
bors
A Rozmaringos tarja zöldségágyon elkészítési módja:
A zöldségeket ízlés szerint - én apró kockákra szoktam - feldaraboljuk, és a tepsi aljába halmozzuk. A fokhagymákat egészben közé szórjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségágyra fektetjük. A friss rozmaringágakat egészben a húsok közé rejtjük. Ügyeljünk arra, hogy minden szelethez jusson. A szalonnát és a sajtot egyforma kis kockákra daraboljuk, és a húsok tetejére szórjuk, majd a mangalica zsírt hozzáadjuk. A tepsit alufóliával lefedjük, és minimum 1 órát sütjük 180 fokos sütőben. Ha a hús kellően puha, akkor a fóliát eltávolítjuk, és addig sütjük tovább, amíg a sajt és a szalonna megpirul a tetején.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. febr. 28. 13:58
A rozmaringos tarja zöldségágyon elkészítési módja és hozzávalói.