Sonka kalácstésztában recept
90 perc
721 kcal
2 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg vaj + a formázáshoz
30 dkg füstölt, főtt sonka
só
A Sonka kalácstésztában elkészítési módja:
1. Az élesztőt langyos tejben kis cukoral futtassa fel. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és a vajat tegye egy nagyobb tálba, adjon jozzá csipetnyi sót. Ha felfutott az élesztő, öntse rá, és a maradék langyos tej hozzáadásával dolgozza össze. 2. A tésztát alaposan dagassza ki, hogy jó levegős legyen. Letakarva, langyos helyen kelessze a duplájára, majd kicsit gyúrja át, tegye lisztezett deszkára, kissé "lapogassa ki". 3. A sonkát vágja apró kockára, csomagolja a tésztába, nyomkodja össze az illesztékeket, és tegye kivajazott-kilisztezett sütőformába, és meleg helyen kelessze meg kb. 8 percig, majd 160 C-fokra előmelegített sütőben süsse 30-35 percig. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Húsvétra nagyon finom és mutatós is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 6. 18:03
A sonka kalácstésztában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.