Mézes báránygerinc. recept
60 perc
626 kcal
1 báránygerinc
1 evőkanál olívaolaj
Az abáláshoz:
só
bors
szegfűbors
szegfűszeg
szerecsendió-virág
hagyma
fokhagyma
A lakozáshoz:
2 evőkanál whisky
1 evőkanál balzsamecet
1 mokkáskanál cukor
csipet só
A mézesmártáshoz:
4 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
1 kisfej vöröshagyma
1 kávéskanál worcestershire szósz
1 kávéskanál mustár
citromlé
bors
A Mézes báránygerinc. elkészítési módja:
1. A báránygerincet tisztítsa meg a hártyáktól és a faggyúktól. Az abáláshoz nagyobb edénybe öntsön vízet, tegye bele a füszereket, a megtisztított hagymát, fokhagymát, a gerincet, forralja fel, nagyon csendesen hagyja gyöngyözve forrni kb. 40 percig, majd várja meg, amíg kihül. 2. Közben a mézet keverje össze a worchestershire szószal, az olívaolajjal, a nagyon finomra vágott hagymával, a mustárral. Ízesítse citromlével és borssal, hogy a mártás se túl borsos, se túl édes, se túl savanyú legyen. 3. A kihűlt gerincet vegye ki a léből, és a csonttal lefelé fektesse tepsibe. Locsolja meg az olívaolajjal és kevés abálólével, majd kenje rá a mézes mázat. 200 C-fokra előmelegített sütőben süsse 45-50 percig, locsolgassa a levével. Keverje ki a lakkozáshoz a hozzávalókat, és a sütési idő vége felé kenje a húsra. 4. A kész gerincet a mézes mártással tálalja. Burgonyalángost kínálhat hozzá (receptjét lásd külön).
Burgonya lángos: Hámozzon meg, reszeljen le 60 dkg burgonyát. Keverje össze 20 dkg liszttel, 5 dl tejjel, 2 tojással, sózza, borsozza. Serpenyőben melegítsen olajat, és egy-egy merőkanálnyi masszát elegyengetve benne, mindkét oldalát oldalát süsse pirosra.
Inyenceknek ajánlom. Babrás, de nagyon finom, mutatós.
A lángos nincs benne az elkészítési időben és ebből 1 adag: 462 kcal.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 13. 06:32
A mézes báránygerinc. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.