Sonkahab zöldsalátán, foghagymás pirítossal. recept



40 dkg füstölt, főtt sonka
10 dkg vaj
1 evőkanál vágott snidling
1 dl tejszín
8 szelet szendvicskenyér
1 gerezd foghagyma
1 evőkanál olívaolaj
A salátához:
50 dkg vegyes salátamix (készen kapható)
3 evőkanál olívaolaj
1 citrom
A Sonkahab zöldsalátán, foghagymás pirítossal. elkészítési módja:
1. A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A salátát, zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, összetépkedjük vagy összevágjuk. 2. Habosra kikeverjük a vajat, összekeverjük a sonkával, a snidlinggel. Sóval, borssal fűszerezzük. 3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán a sonkás masszához keverjük, majd a hűtőbe tesszük. 4. A salátamixet összeforgatjuk a citromlével és az olajjal. Tálaláskor a tányérra tesszük a salátát, mellé a sonkahabot, amit formázhatunk kanállal vagy fagylaltoskanállal is. 5. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük foghagymával, megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal, és a sonkahabhoz kínáljuk. Pirított kaláccsal is nagyon finom!
Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós.
Jó étvágyat hozzá!!!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 10. 19:21
A sonkahab zöldsalátán, foghagymás pirítossal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.