Gombaleves rizzsel recept


6-7 fej csipirke gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
zellerzöld
lestyán
1 csomag előfőzött rizs
2 húsleves kocka
1 kk sűrített paradicsom
1 kk pirospaprika
1/2 zöld paprika
kevés olaj
A Gombaleves rizzsel elkészítési módja:
A hagymát a zöldpaprikát és a megmosott gombát apróra vágom és pörköltnek felteszem. 1/2-2 liter vízzel felengedem, bezöldségelem (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zöldek, fokhagyma), majd kb 20 percet főzöm, beleteszem a leveskockákat és 1 csomag gyorsrizst öntök hozzá. Addig főzöm amig a rizs megpuhul. Tálalásnál ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk.
A zöldeket pár perc főzés után kiszedem.
A leveskocka általában elegendő sót tartalmaz, nem szoktam ezen felül sózni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2008. jún. 14. 22:43
A gombaleves rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.