Hideg zöldbableves recept
A Hideg zöldbableves hozzávalói:40 dkg vajbab,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál ecet,
csipetnyi cukor,
1 teáskanál liszt,
1 babérlevél,
só.
A Hideg zöldbableves elkészítési módja:
Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihűlni hagyom. Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehűtve tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 14. 19:27
A hideg zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.