Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg zöldbableves recept

Hideg zöldbableves recept

A Hideg zöldbableves hozzávalói:
40 dkg vajbab,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál ecet,
csipetnyi cukor,
1 teáskanál liszt,
1 babérlevél,
só.


A Hideg zöldbableves elkészítési módja:
Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihűlni hagyom. Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehűtve tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook