Sáfrányos rizs recept
A Sáfrányos rizs hozzávalói:50 dkg rizs,
7,5 dl húsleves,
15 dkg vaj,
1 kiskanál sáfrány,
só.
A Sáfrányos rizs elkészítési módja:
A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje. Egy órát hagyom állni. Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem. Közben felhevítek 10 deka vajat és hozzáadom a húslevest és a sáfrányt, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább főzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja. Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom. A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedőt. Fél óráig állni hagyom
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 12. 08:48
A sáfrányos rizs elkészítési módja és hozzávalói.