Sajtos szűzpecsenye. recept
60 perc
465 kcal
60 dkg sertés szűzpecsenye
1 csapott evőkanál só
4 evőkanál olaj
25 dkg csiperkegomba
1 púpozott evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg füstölt, főtt sonka
2 ecetes uborka
10 dkg reszelt sajt
A Sajtos szűzpecsenye. elkészítési módja:
1. A megtísztított szűzpecsenyét vágja egyenlő vastag szeletekre, kicsit klopfolja ki. Hintse meg a só kétharmadával, majd a serpenyőben felforrósított olajon, nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt süsse elő a húst, vegye ki, fektesse tepsibe. 2. A megtisztított, cikkekre vágott gombát a hús sütésénél visszamaradt olajban pirítsa meg, majd hintse meg a liszttel, süsse még fél percig, majd öntse fel a tejjel. Forralja össze, hogy jól besűrűsödjön, majd hagyja kissé hűlni. 3. Ezután adja hozzá az apróra vágott sonkát, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát. A sűrű masszát halmozza az elősütött húsokra, szórja meg a maradék sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsse át. Sült petrezselyem-vagy bazslikomszálakkal díszítheti.
Mutatós, finom, bármivel tálalható (burgonya, rizs, stb)
Jó étvágyat hozzá!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 18. 13:58
A sajtos szűzpecsenye. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.