Kávés tejszínkrém. recept
45 perc
560 kcal
4 dl zsíros tejszín
1 rúd vanillia
2 evőkanál cukor
2 kávéskanál azonnal oldodó kávépor
2 kávéskanál zselatinpor
olaj a formák kikenéséhez
csokoládádéval bevont kávészemek a díszítéshez
Az öntetethez:
1 dl tejszín
5 dkg csokoládé
A Kávés tejszínkrém. elkészítési módja:
1. A vaníliarúdat hasítsa fel, a belsejét kaparja ki, és a rúddal meg a cukorral együtt tegye a tejszínbe. Takaréklángon hevítse majdnem forráspontig, majd szűrje hőálló edénybe. 2. A kávét keverje ki 4 evőkanál vízzel, öntse hőálló tálba, adja hozzá a zselatint, és 5 percig hagyja állni. Utána gőz fölött kevergetve teljesen oldja fel a zselatint, kevés tejszínnel keverje ki, majd adja a tejszín egészéhez. Négy, 1,5 dl-es formát vagy csészét kenjen ki olajjal. A krémet ossza el a formákban, és amikor a krém kihűlt, 8 órára vagy egy éjszakára tegye a hűtőbe. 3. Az öntethez a tejszín egynegyedét öntse tálba, keverje hozzá a felolvasztott csokoládét. A maradék tejszínt - 1 evőkanálnyi kivételével - apránkánt adja hozzá. 4. Tálalás előtt a formákat állítsa néhány pillanatra forró vízbe, és a krémet borítsa desszerttényérokra. Locsolja körbe a csokoládéöntettel. A félretett tejszínt csepegtesse rá, és kiskanál hátával húzza el a csokiöntetben. A csokoládéval bevont kávészemekkel díszítve azonnal tálalja.
Az ekészítési időben nincs benne a hűtés.
Macerás, de mutatós, finom,nem mindennapi:)))
Nagyon JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: GILL, 2009. ápr. 19. 15:02
A kávés tejszínkrém. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.