Krémes máktorta 2 recept
A Krémes máktorta 2 hozzávalói:omlós tésztához
* 10 dkg porcukor
* 20 dkg vaj
* 30 dkg liszt
* 2 tojás
* sütőpor
krémhez
* 2 dl tejszín
* 2 dl víz
* 5 dkg liszt
* 8 dkg mazsola
* 10 dkg darált mák
* 25 dkg krémtúró
* méz
A Krémes máktorta 2 elkészítési módja:
1. A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. Az omlós tésztát tortaformába tesszük megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük. 3. A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát, és a mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük. 4. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint). 5. 1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk. 6. A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. jún. 5. 08:21
A krémes máktorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.