Boszorkány ujj recept
A Boszorkány ujj hozzávalói:25 dkg vaj
30 dkg liszt
1 csipet só
6 kanál víz
1 kanál ecet
2 tojás sárgája (a kenéshez)
10 dkg mandulabél
darabos kristálycukor
piros ételfesték vagy céklalé
A Boszorkány ujj elkészítési módja:
A vajat, lisztet, sót, vizet és ecetet jól összedolgozzuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk. Majd tegyük a hűtőbe pihenni néhány órára. Aztán vegyük ki, és azonnal nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vágjuk 8-10centis darabokra, és hengergessük ujj formára. Forraljunk vizet, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről és rakjuk bele a mandulabelet 5 percre. Ezután húzzuk le a mandula barna héját és áztassuk 3-4 percig az ételfestékben vagy céklalében. Az ujjakat kenjük át sárgájával, és szórjunk rá némi cukrot, végül nyomjuk bele a vörös mandulákat körmöknek. 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Ha esetleg idegenkedünk az ételfestéktől vagy a céklalétől, utólag kifesthetjük a körmöket csokival pl.
Ízlés szerint a tésztához lehet pl. mandulaaromát is rakni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LauraJones, 2010. nov. 24. 20:35
A boszorkány ujj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.