Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem recept
A Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem hozzávalói:3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília
A Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem elkészítési módja:
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni. Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket. Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem. Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.
Képet a naplómban találhattok hozzá.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2012. júl. 19. 17:40
A vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.