Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. recept
A Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. hozzávalói:1 kg megmosott lecsepegtetett, szarait eltavolitott feketeteribizli,
70-80 dkg /izles szerint/ befözö cukor,
1 citrom leve,
1 deciliter viz,
A Feketeribizli lekvar egyszerüen, .. elkészítési módja:
A gondosan megtisztitott gyümölcsöt a vizzel, citromlevel es a cukorral lassutüzön, gyakori keveressel addig fözzük amig a teteje börösödni kezd. /Nagyon praktikus teflon fazekban fözni./ Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük, a szemeket felaprozzuk. Melegen, mikroban sterilizalt üvegekbe töltjük. Az elözöleg kifözött csavaros üvegtetöket rahelyezem, röviden fejre allitom öket, majd hütötaskaban /meleg dunszt/ helyezve hagyom kihülni.
Szeretem ha a lekvarban gyümölcs darabkak maradnak es a magok is benne vannak. Nekem igy a termeszetes es jobban is izlik, mintha leszürve hej es magok nelküli leböl keszülne. Ez persze izles dolga. A tisztitas idöbe tellik, de megeri, mert nagyon finom.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: kolmi2, 2012. júl. 8. 19:39
A feketeribizli lekvar egyszerüen, .. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.