Narancsos-gyömbéres sült töklekvár recept


2 db sütőtök
3 narancs
1 citrom
fahéj
gyömbér
szegfűszeg
1 tasak dzsemfix (most oetker volt)
A Narancsos-gyömbéres sült töklekvár elkészítési módja:
A tököket alaposan megmosom, kimagozom, kisebb darabokra vágom és megsütöm. Kikaparom a héjából, beleteszem egy lábasba, és rúdmixerrel összepürésítem. Hozzákeverem a fűszereket, 3 narancs levét+1-nek a héját is beleteszem, hozzáadom a citrom levét és a húsát is. Kb 30 percig kevergetve főzöm, majd belekeverem a dzsemfixet, felforralom és forrón üvegekbe szedem. 5 percre fejre állítom, majd utána mehet a polcra.
Képet a naplómban találhattok hozzá: Válogatott befőzések-tartósítások 116. bejegyzésem
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2011. nov. 13. 16:19
A narancsos-gyömbéres sült töklekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.