Vegyespikáns lekvár recept
A Vegyespikáns lekvár hozzávalói:1 kg meggy
1 kg egres
1 kg ribizli
2 kg cukor
1 KK szalicil
A Vegyespikáns lekvár elkészítési módja:
A meggyről le szedjük a szárakat,a többi gyümölcsöt jól megmossuk, Nem kell kimagozni és a ribizlit is szárával feltesszük főzni, mikor jól össze esett, kicsit ki hűtjük, és szitán átpaszirozzuk. A lábast ki öblitjük, és vissza öntjük a paszirozott gyümölcsöt,és felfőzzzük mikor felforrt akkor tesszük bele a cukrot,és 10 percig tovább kavarjuk,majd a szalicilt is hozzá adjuk. Üvegekbe tesszük, majd jól lecsavarjuk, és száraz dunsztba rakjuk.
Egy jó tipp: a tüzhely sütöbe rakunk egy tepsit, hogy egyenletes legyen az alja, és szorossan egymás mellé tesszük, a forró üvegeket.
NEM KELL BEKAPCSOLNI A SÜTÖT.
Másnap a polcra helyezÜK.
Nagyon finom lekvár, hájas tésztába, zsebóba,kiflikbe, vagy csak lekváros kenyérre ajánlom.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. jún. 15. 18:59
A vegyespikáns lekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.