Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Töltött alma recept

Töltött alma recept

A Töltött alma hozzávalói:
8 szép alma
10 dkg rizs
3 dl tej
10 dkg cukor
citromhéj
vaniliás cukor
pici só
2 db tojás
3-4 dkg vaj


A Töltött alma elkészítési módja:
A tejben a vajat és pici sót és a rizst megfőzzük, ha kihült a cukor felével és a tojássárgáját jól kikikavarjuk, és a tojásfehérjét félig felverjük majd a megmaradt cukorral és jó keményre felverjük,ovatosan a masszát összekeverjük. Az almákat a bibétől a csutkáig csikokba meghámozzuk, ugy,hogy mindig maradjon egy csik héj rajta, /igy nem esik össze az alma sütés közben,/ ezután a csutkáját kivesszük és amennyiben lehet kiskanálal kikaparjuk az almát. A fenti töltelékkel megtöltjük. Kivajazott tűzállótálra rakjuk, és közepes tűznél szép pirosra sütjük. Vaniliáscukorral meghintjük. De lehet egy pudingporból 7 dl tejből vaniliás sodóval leöntve tálalni.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook