Töltött alma recept
A Töltött alma hozzávalói:8 szép alma
10 dkg rizs
3 dl tej
10 dkg cukor
citromhéj
vaniliás cukor
pici só
2 db tojás
3-4 dkg vaj
A Töltött alma elkészítési módja:
A tejben a vajat és pici sót és a rizst megfőzzük, ha kihült a cukor felével és a tojássárgáját jól kikikavarjuk, és a tojásfehérjét félig felverjük majd a megmaradt cukorral és jó keményre felverjük,ovatosan a masszát összekeverjük. Az almákat a bibétől a csutkáig csikokba meghámozzuk, ugy,hogy mindig maradjon egy csik héj rajta, /igy nem esik össze az alma sütés közben,/ ezután a csutkáját kivesszük és amennyiben lehet kiskanálal kikaparjuk az almát. A fenti töltelékkel megtöltjük. Kivajazott tűzállótálra rakjuk, és közepes tűznél szép pirosra sütjük. Vaniliáscukorral meghintjük. De lehet egy pudingporból 7 dl tejből vaniliás sodóval leöntve tálalni.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. jún. 11. 15:00
A töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.