Mandarindzsem recept
A Mandarindzsem hozzávalói:1 kg mandarin
70-80 dkg cukor
3 dl víz
1 mokkáskanál szalicil üvegenként
A Mandarindzsem elkészítési módja:
A mandarint jól megmossuk és vékonyan lehámozzuk.A héját vékony csíkokra vágjuk 5 percig főzzük majd lecsepegtetjük.A mandarinról eltávolítjuk a keserű fehér belső héjat.Gerezdekre szedjük és eltávolítjuk a magokat.Szirupot készítünk ,amikor forr beletesszük a mandarinhéjat és a gerezdeket.kb 45 percig főzzük.Forrón az előmelegített üvegekbe töltjük.A szalicilt a két celofán közé tesszük(nem a dzsembe)és úgy zárjuk le.Száraz dunsztba tesszük.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. ápr. 21. 23:39
A mandarindzsem elkészítési módja és hozzávalói.