Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Csalamádé - télire recept

Csalamádé - télire recept

A Csalamádé - télire hozzávalói:
1,5 kg káposzta
1 kg paprika
fél kg uborka
pár fej vöröshagyma
5 dkg só
30 dkg culor
2,5 dl 10%-os ecet
1 mokkáskanál borkénpor
5 g szalicil
babérlevél
bors
kömény


A Csalamádé - télire elkészítési módja:
Gyalulgatunk, karikázunk, aki szereti fél kg-nyi zöld paradicsomot is tehet bele. Minden hozzávalót egy nagy edényben összekeverünk, és 3 napig állni hagyjuk letakarva egy tiszta ruhával. Amikor arra járunk újra- és újra megkeverjük. Utána üvegekbe töltjük, és a saját levével feltöltjük az üvegeket. Lezárni az üvegeket és mehetnek a spájzba.

Ha nincs benne a tartósító, frissen is lehet fogyasztani.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A csalamádé - télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook