Csalamádé - télire recept
A Csalamádé - télire hozzávalói:1,5 kg káposzta
1 kg paprika
fél kg uborka
pár fej vöröshagyma
5 dkg só
30 dkg culor
2,5 dl 10%-os ecet
1 mokkáskanál borkénpor
5 g szalicil
babérlevél
bors
kömény
A Csalamádé - télire elkészítési módja:
Gyalulgatunk, karikázunk, aki szereti fél kg-nyi zöld paradicsomot is tehet bele. Minden hozzávalót egy nagy edényben összekeverünk, és 3 napig állni hagyjuk letakarva egy tiszta ruhával. Amikor arra járunk újra- és újra megkeverjük. Utána üvegekbe töltjük, és a saját levével feltöltjük az üvegeket. Lezárni az üvegeket és mehetnek a spájzba.
Ha nincs benne a tartósító, frissen is lehet fogyasztani.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. szept. 6. 19:25
A csalamádé - télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.