Kovászos uborka, mifelénk recept
20 perc
A Kovászos uborka, mifelénk hozzávalói:
3 kg kovászolnivaló uborka vagy egy kicsit több
Só
Kapor
Fokhagyma, 4-5 gerezd
Kenyér
A Kovászos uborka, mifelénk elkészítési módja:
Az uborkákat alaposan átmosom. Én egy "oridzsi" mosogatószivacsot szoktam használni, amivel át lehet dörzsölni, hgy ne maradjon szőrös és koszos. Ezt követően a végeket levágom-ha gyanús, megnyalintom, nem keserű-e. Az uborkákat bevagdalom keresztben, majdnem végig, majd a másik oldaláról ugyanígy, az első vágásra merőlegesen. 5 literes befőttes üvegbe rakosgatom az uborkákat hosszában, egészen, amíg majdnem tele nem lesz. Közé szórom a megtisztított fokhagyma gerezdeket, erre egy marék sót és felöntöm hideg vízzel. A tetejére megy egy sercli ( kenyér sarka, vége, attól függ, mekkora darab, és egy nagy csokor kapor, majd lefedem egy nylonzacsival és legumizom. Napra teszem és forgatom (ha nem éri egész nap a NAP :)
Általában, nagy hőségben 2 nap is elég. Amúgy 2-3
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. júl. 25. 18:46
A kovászos uborka, mifelénk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.