Céklasaláta-kipróbált recept!!!
A Céklasaláta-kipróbált recept!!! hozzávalói:-2 kg egész cékla hajastól
-5 evőkanál 10 százalékos ecet
kicsi köménymag ízlés szerint aki nem szereti ha ropog a fogai között az tehet bele őrölt köményt is én azzal készítettem el
-15 dekagramm cukor
-picike só egy kávéskanálnyi kb
-7 deciliter víz
A Céklasaláta-kipróbált recept!!! elkészítési módja:
Az egész céklákról levágom a levelet,megmosom megfőzöm hajastól. Nem kell túl sokáig főzni,de céklanagyságtól is függ,ha valaki vásárolja nem kertben termett akkor érdemesebb céklasalátához a hengeres formájút venni,az nagyjából egyenletesen fő meg és szépen lehet karikázni. Ha megfőtt várunk amíg kihűl,aztán meg kell hámozni és felkarikázni,vigyázat nagyon de nagyon fog!! A cékla felöntőleve: a két kg céklához én bő 7 deciliter vizet tettem fel főni,hozzátettem 5 evőkanál 10 százalékos ecetet,15 dekagramm cukrot és picike sót.5 evőkanál 10 százalékos ecetet tettem bele. Mikor összerotyogott ráöntöttem a céklára.Én hűtőbe tettem az első adagot,a többi főzést majd tartósítom télire... Tartósítás módja: tisztára mosott üvegbe teszem a darabolt céklát,ráöntöm a forró felöntőlevet és leszorítom az üvegtetővel,pillanatra fejre állítom majd berakom egy nagy lábasba amit kibéleltem ruhákkal,beburkolom és ott hagyom kihűlni.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: zakajeo, 2012. aug. 13. 08:37
A céklasaláta-kipróbált recept!!! elkészítési módja és hozzávalói.