Lilahagyma püré recept
A Lilahagyma püré hozzávalói:1 kg lilahagyma
1 dl olívaolaj
5 dl vörösbor
5 dl almalé
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
1 kávéskanál feketebors
1 mokkáskanál köménymag
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer
A Lilahagyma püré elkészítési módja:
A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk. Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. okt. 23. 21:53
A lilahagyma püré elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.