Vegyes savanyúság, csalamádé recept


6 kg. fehér káposzta,
1 kg. sárgarépa,
1 kg. vöröshagyma,
1 kg. uborka,
1 kg. zöld paradicsom,
1 kg. paprika,
köménymag.
babér levél,
egészbors,
10 deka só,
40 deka cukor,
3,5 deci 20 százalékos ecet,
két kávéskanál borkén,
két kávéskanál szalicil.
A Vegyes savanyúság, csalamádé elkészítési módja:
A zöldségféléket leszeleteljük, összekeverjük, s a fűszereket is alaposan hozzákeverjük. Vízre nincs szükség, a zöldség épp elég levet enged! Az összevegyített zöldséget 1-2 mapig állni hagyjuk, majd gondosan kimosott csavaros üvegekbe tömködjük, felcímkézzük, és a polcra állítjuk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2011. okt. 19. 15:41
A vegyes savanyúság, csalamádé elkészítési módja és hozzávalói.